Website Het Vijfspan. Whoopy.

Whoopy geboren 18-04-1991 Overleden 07-12-2006

Whoopy kwam onverwacht bij ons toen we gingen kijken bij een nest puppen, gered van doorverkoop naar een laboratorium. We waren onmiddellijk verkocht toen we die kleine beertjes zagen. Hij was een zeer levendig hondje en ondanks dat hij niet echt z'n bouw mee had, groeide hij uit tot een fanatiek sporthondje dat blaffend zijn rondjes over het behendigheidsparcours liep. Joke haar eerste sporthondje en het eerste hondje waar ze wedstrijden mee ging lopen. Zomer en winter, voor Cyno en de FHN, flyball en behendigheid. Waren ze wel eens thuis? 

Whoopy

Een paar keer meegedaan met de Natte Neuzen van Martin Gaus. Wat vond hij het geweldig en altijd maar blijven gaan. Whoop, je was de beste . . Hopelijk staat er in de hondenhemel ook een hindernisbaan. Hij heeft jaren van een rustige - nou ja rustige - oude dag genoten. Een heerlijk probleemloos hondje, altijd de laagste in rang geweest en die zich misschien daarom echt van alles kon veroorloven bij de andere honden.

Maar het ging niet langer meer met onze Whoop. Hij kon niet meer op zijn pootjes blijven staan. Ook het gaan liggen kostte hem ontzettend veel moeite evenals het opstaan. De wil was er nog wel. Tjonge wat een doorzetter was hij. Maar dit konden we toch niet langer aanzien. Ook al gaf hij het nog niet op, wij besloten voor hem dat het genoeg was. Hem nog verder laten aftakelen, dat konden we hem niet aandoen. Maar het maakte de beslissing wel extra moeilijk. Hij heeft een fantastisch leven gehad. Sporten was voor hem het einde, nou daar heeft hij zijn hart aan kunnen ophalen. Joke haar eerste sporthondje, de laatste van onze eerste roedel van 7 honden. Niet alleen dit maakte hem heel bijzonder. Hij was ook zo heel erg lief en aanhankelijk en zooo slim. Allemaal redenen waarom we hem vreselijk zullen missen. In april 2007 zou hij 16 jaar worden. Hij is om 18.00 gecremeerd. We hebben hem weggebracht en net zo lang gewacht tot we hem weer mee naar huis konden nemen.

Whoopy

Hé klein vriendje, klein vriendje zo trouw

Kunnen wij even kijken door die ogen van jou.

We zien dan een huis, een huis met veel vrinden

Niet één was er bij, waar je het niet mee kon vinden.

We zien ook een leven vol actie en pret

Waarin jij voor ons wel de toon hebt gezet.

Want sporten vooral was je lust en je leven

Daarin heb je werkelijk alles gegeven.

Hé klein vriendje, klein vriendje zo trouw

Kunnen wij even voelen met dat hartje van jou.

We voelen veel liefde dat we gaven en kregen van jou.

Twee baasjes die ooit als een blok vielen voor jou.

Maar nu, als laatste van de eerste zeven,

Ga je helaas voorgoed uit ons leven.

Lex en Joke