Website Het Vijfspan. Ben

Ben geboren 20-04-2018 Overleden 06-07-2020

Na het overlijden van Boy en Djoek die inmiddels al ruim 9 jaar oud is, was Lex toe aan een nieuw pupje. Over de naam had Lex al lang nagedacht . . Ben zou de kleine man gaan heten, want het zou weer een reutje worden. Aan de komst van Ben is een emotionele achtbaan vooraf gegaan. Na een lange tijd vol verwachting te hebben uitgekeken naar een nieuwe pup, was zijn komst bijna niet doorgegaan vanwege de ziekte van Lex. Maar na een spannende tijd kon toch de beslissing genomen worden om Ben te laten komen. We hadden het geluk dat de lieve fokker van Ben heeft gewacht om hem aan een ander toe te wijzen, tot het absoluut zeker was of het wel of niet door kon gaan. Wat een prachtige nieuwe start voor Lex, want zo voelde het na het overwinnen van zijn ziekte en een nieuw pupje voor hem aan.

Ben onze jongste

Ben is een heerlijk kereltje, hij wond meteen Noëlla om zijn kleine pootjes, vanaf de eerste dag heeft ze hem bemoederd. Ook Cadanz en Songan waren meteen verkocht, maar die 2 zijn dan ook echte puppy liefhebbers. Djoek moet altijd even wennen en dat is niet erg. Nadat hij Ben goed duidelijk heeft gemaakt dat zijn staart niet om aan te sjorren is, weet Ben voor wie hij ontzag moet hebben. Het gaat overigens heel goed tussen die 2. Ben heeft voor Lex gekozen toen hij nog in het nest zat en ook thuis gekomen was Lex de persoon waar hij meteen naartoe trok en achterna liep en nog steeds loopt. Hij is een slim kereltje, doet alles wat hij moet doen alsof hij nooit anders gedaan heeft. Het heeft ook z’n nadelen zo’n slimmerik. Hij kan hardnekkig volhouden in wat niet mag, bijvoorbeeld Noëlla in haar staart bijten, wat ze echt niet leuk vindt. Noëlla corrigeert hem niet en dat weet hij. Hij heeft inmiddels een hele leuke puppycursus, een beginnerscursus, een vervolgcursus en een gevorderden cursus opvoeding met goed gevolg doorlopen en kreeg voor al die cursussen een mooi certificaat aan het eind daar van mee. Hij is ook geslaagd voor de gevorderde cursus gehoorzaamheid en is al opgegeven voor de daarop volgende cursus gevorderde 2. Ook hebben ze een korte cursus puppygym gevolgd, wat erg goed is voor het ontdekken van wat hij allemaal kan met zijn lichaam en zijn 4 poten.Ze zijn begonnen met een cursus speuren, wat hij al heel beheerst en netjes doet. Ben is een aanwinst voor het Vijfspan, met zijn totaal afwijkende kleuren van de rest is hij een echte blikvanger als hij buiten loopt.In de onderstaande dia presentatie is de groei van Ben vastgelegd. Zoals je kunt zien gaat het allemaal razend snel. Je kijkt ze groot maar achteraf denk je wel wat was dat een leuke tijd. Zou ik best nog wel eens een keertje over willen doen.

Hier onder een aantal foto's van Ben waarop goed te zien is hoe hij per maand groeit. Klik op één van de foto's om de grote versies te zien.